I morgen (21. juli) seiler Ship to Gaza Norway ut på siste etappe mot Gaza for å bryte israels ulovlige blokade. Sammen med den internasjonale frihetsflotiljen har organisasjonen brukt tre måneder på sjøveien fra Norge til Palermo på Sicilia.

Fiskebåten Kårstein, som tidligere har blitt brukt til arktisk havfiske, blir den første norske båten som forsøker å bryte blokaden. Båten seiler under norsk flagg, og for anledningen går den under navnet Al Awda (The Return) for å markere at det er 70 år siden Al Nakba – fordrivelsen av hundretusentalls av palestinere i forbindelse med den israelske okkupasjonen i 1948.

Sykehusene i Gaza har akutt mangel på livsviktig medisinsk utstyr etter at tusentalls mennesker i Gaza har fått alvorlige skuddskader i den siste tidens protester ved grensen til Israel (les FN-rapport fra 10. juli over alvorlige skader). Forrige uke angrep også den israelske okkupasjonsmakten småbåter som skulle frakte palestinere med akutt behov for medisinsk hjelp ut av Gaza. Situasjonen er prekær, og båtene i frihetsflotiljen er derfor lastet med medisinsk utstyr som skal doneres til nettopp sykehusene i Gaza.

Reisen mot Gaza startet i Bergen i slutten av april, og på veien mot Gaza har båtene vært innom mer enn 15 europeiske havner. Blant mannskapet ombord på båten finnes flere nordmenn: Herman Reksten (kaptein), Mikkel Grüner (matros), Jan Petter Hammervold (kokk), Arne Birger Heli (maskinist) og Jørgen Pedersen (kokk). Sammen med det norske mannskapet seiler representanter fra hele verden i solidaritet med de to millioner menneskene som lever under den umenneskelige blokaden av Gaza. Med på den siste strekningen er Norges delegat Gerd von der Lippe, nestleder i Ship to Gaza Norway.

Freedom Flotilla Coalition seiler for retten til frihet for det palestinenske folk og for hvert menneskes rett til en rettferdig fremtid.

Ship to Gaza Norway
Mer informasjon om aksjonen: https://jfp.freedomflotilla.org/
Facebook: https://www.facebook.com/Ship2GazaNorway/
Instagram: @Shiptogazanorway
Kontaktinformasjon: Gerd von der Lippe / Torstein Dahle
Telefon: +47 4803 6842 / +47 915 84 383
Epost: [email protected] / [email protected]
Informasjon om deltakerne ombord: https://jfp.freedomflotilla.org/participants

Foto: Al Awda foran Falestine og Mairead, fotografert fra Freedom (av deltaker ombord på Freedom, Youssef Sammour)

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.